Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws rondom de Groene Groei Bossen app. 

Maandelijkse updates
Op deze nieuwspage zullen wij maandelijks updates publiceren van de punten die verzameld worden via de app. De verzamelde data zal beschikbaar zijn op deze website. U bent vrij de data te gebruiken voor het maken van beleid of voor uw eigen onderzoek. Uiteraard waarderen wij bronvermelding wanneer u de informatie van de app of de website gebruikt. 

November 05, 2020

Onze See it - Snap it - Save it gemeenschap van burgerwetenschappers hebben ontbossingslocaties genapped met de Groene Groei Bossen app sinds de soft launch van de app in augustus. Door COVID-19 kon er helaas geen landelijke launch van de app plaatsvinden. Toch is een groep enthousiastelingen aan de slag gegaan als early adopters van deze nieuwe technologie voor Suriname om actief een bijdrage te leveren aan het beschermen van ons bos. Onze extra dank gaat uit naar de United Tour Guides Suriname voor hun ondersteuning in het testen van de app. Met hun feedback zal de app verder verbeterd worden qua gebruikersgemak en het vergroten van het krijgen van correcte invoer van punten.

Tot en met oktober zijn er 159 punten geSNAPt in Suriname. Deze via de Groene Groei Bossen app verzamelde punten tot en met 31 oktober zijn gevalideerd en kunnen gebruikt worden voor beleid en/of uw verdere onderzoek. Download u hieronder de data file met de ingevoerde punten en beschrijvingen van de locaties. Indien u deze data gebruikt voor uw onderzoek, apprecieren wij uiteraard onze bronvermelding.

Download data punten